Elena Udrea a declarat, la iesirea din Penitenciarul Targsor, ca faptul ca a putut iesi astazi din inchisoare arata ca justitia are o sansa, ca exista profesionisti, oameni curajosi care pot face ca justitia sa fie dreapta, ea multumindu-le celor care au avut incredere in ea, in special lui Basescu.

"Faptul ca eu, Elena Udrea, am putut iesi astazi pe poarta penitenciarului arata ca justitia are o sansa, ca exista oameni profesionisti, curajosi si corecti, care pot face ca justitia sa fie dreapta", a declarat, joi dupa-amiaza, Elena Udrea, la iesirea din inchisoarea de femei de la Targsor, judetul Prahova, potrivit Mediafax.

Ea a cerut iertare celor care au fost langa ea si au sustinut-o si carora nu le-a fost usor, intrucat este mai greu pentru cei din afara decat pentru cei inchisi. Intrebata ce va face in continuare si daca va ramane in politica, Elena Udrea a raspuns: "Voi ramane in politica pentru ca sunt foarte multe lucruri de schimbat si de indreptat. Faptul ca Elena Udrea a fost arestata, nu inseamna ca s-a facut justitie, asa cum vor unii sa spuna. Cred ca este nevoie de justitie, dar justitia nu trebuie sa se faca ca o razbunare, ci sa fie in conformitate cu legea si cu dreptatea", a spus Udrea.

Intrebata daca in dosarul disjuns din dosarul Gala Bute va da declaratii impotriva lui Vasile Blaga, a lui Traian Basescu, dar cine a folosit banii din campanie, Udrea a raspuns: "Haideti sa lasam dosarul acela sa curga mai departe si sa vedem care este adevarul in ceea ce priveste modul in care s-a finantat campania PDL din 2012 pentru alegerile locale".

La intrebarea daca va mai face vreun denunt, Elena Udrea a raspuns ca a facut unul singur, dar acela a fost respins."Sunt fericita ca exista magistrati curajosi. Nu traim vremuri normale, din pacate pot accepta ca am stat aproape trei luni in arest, asa cum am spus, cred ca este destinul meu, dar nu cred ca este firesc sa folosim acest instrument al arestului preventiv in modul acesta excesiv si abuziv, pentru ca nu vorbim doar de oameni politici. M-am intalnit in arest cu femei care erau acuzate de infractiuni economice: contabile, directoare economice luate la gramada, luni de zile femei care nu au fost o data chemate sa dea declaratii, femei care aveau copii acasa si care plangeau in fiecare noapte ca stateau acolo si nu intelegeau de ce nu pot sta macar acasa, alaturi de copiii lor. Ar trebui sa fim mult mai atenti la modul in care aplicam legea si la instrumentele pe care le folosim", a afirmat Udrea.

Intrebata daca Traian Basescu are usa deschisa daca vine in vizita la locuinta sa in perioada in care este in arest la domiciliu, Udrea a spus ca acesta este un moment bun sa le multumeasca celor care au avut incredere in ea, au sustinut-o si au vorbit cu onestitate despre situatia in care se afla. "Am vazut si oameni care nu au fost de partea mea, oameni din presa, vectori de opinie, jurnalisti, prezenti in emisiuni in care nu m-au sustinut, dar au avut puterea sa dezbata acest caz in mod principial si corect. Nu ma asteptam si nu o sa dau nume acum, poate in viitor. In acelasi timp, le multumesc celor care si-au exprimat in continuare increderea in mine si in mod special presedintelui Traian Basescu care a continuat sa creada in mine", a spus Udrea.

Intrebata daca in perioada arestului preventiv a sunat-o Traian Basescu, Elena Udrea a spus ca acesta nu avea cum sa sune, ci doar ea putea sa faca acest lucru, si nu a facut-o.

Udrea a mai declarat, la iesirea din penitenciar, ca a fost "destinul” sau sa treaca prin experienta lipsirii de libertate si ca multa vreme a ignorat soarta celor aflati in arest si a acuzat ca "justitia care astazi se intampla de multe ori si cu abuzuri". "Cred ca a fost destinul meu sa trec prin aceasta experienta, pentru ca foarte multe lucruri nu le-am stiut, le-am tratat superficial. Am vazut oameni care avut puterea sa treaca peste resentimente si sa abordeze principii dupa cum am vazut oameni care vorbesc despre justitie, despre arest, despre ce se intampla in penitenciare fara sa cunoasca si fara sa doreasca sa cunoasca. Asa am fost si eu. Nu mi-a pasat, am considerat ca sunt lucruri despre care nu ar trebui sa discuta. Cred ca a fost destinul meu sa cunosc aceasta experienta, pentru ca astazi sunt zeci de mii oameni (…) care isi pun speranta ca iesind de aici voi putea sa fac ceva pentru ei, pentru justitia care astazi se intampla de multe ori si cu abuzuri dar si pentru ce se intampla in penitenciare, in arest, pornind de la conditiile in care sunt cazati cei care ajung aici din greseala lor, din greseala justitiei, pana la legile care ar trebui schimbate", a spus Elena Udrea.

Ea a adaugat ca femeile din penitenciarul Targsor "merita sa traiasca decent si merita o sansa cand ies pe poarta acestui penitenciar”. Fostul ministru Elena Udrea a precizat ca nu a fost surprinsa de ceea ce i s-a intamplat in ultima perioada in legatura cu actiunile din justitie care o privesc.

"Eu nu am fost surprinsa. Eu stiam ce ma asteapta de ani. De un an si ceva, nu? Sunt parte a clasei politice si stiu foarte bine ce se poate intampla atunci cand o parte macar din justitie se lasa controlata daca nu de politic, stiu eu, poate de orgolii, de lupte personale”, a mai spus Udrea.

Intrebata unde va merge prima data de la Penitenciarul Targsor, Elena Udrea a spus ca mai intai va merge acasa, nu la sectia de Politie care se ocupa de supravegherea sa. La iesirea din Penitenciarul Targsor, Elena Udrea a fost asteptata de catre mama sa, care i-a adus si un buchet de flori, precum si de prietena sa Ruxandra Dragomir.

La finalul declaratiilor, Udrea s-a urcat intr-o masina cu care a plecat la locuinta sa din Bucuresti, unde va sta in arest la domiciliu. Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberata din Penitenciarul Targsor si plasata in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema a decis definitiv, joi, inlocuirea masurii arestului preventiv, in dosarul "Gala Bute".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mai dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu si in cazul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si a lui Tudor Breazu. Elena Udrea a fost transferata in 30 aprilie la Penitenciarul de la Targsor, judetul Prahova, din Arestul central al Politiei Capitalei, unde a fost incarcerata din 25 februarie.

Procurorii DNA au trimis dosarul "Gala Bute" in instanta in 21 aprilie, iar la primul termen, judecatorii ICCJ au mentinut masura arestului preventiv pentru Udrea, Obreja si Breazu. Decizia a fost contestata, iar joi, un alt complet de la ICCJ a decis definitiv plasarea lor in arest la domiciliu. Fostul ministru Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului Gala Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte, potrivit Mediafax.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri