Christopher Monck, al doilea duce de Albemarle, avea doar 13 ani atunci cand a fost ales parlamentar in Devon, in 1667.

"Indiferent de viziunea pe care o aveti cu privire la viitorul Scotiei, voi incerca sa va reprezint cat de bine voi putea", a declarat ea dupa aflarea rezultatelor.

Ea l-a invins pe unul dintre cei mai importanti laburisti, fostul ministru de Externe din umbra Douglas Alexander, punand capat dominatiei laburiste de 70 de ani in zona.

S-au folosit multe cuvinte pentru descrierea ei in ultimele saptamani: o figura proaspata, cu un discurs articulat si incitant. O admiratoarea a lui Partick Thistle, ea canta la tobe si la pian.

Citeste si:

"Sa candidez pentru functia de parlamentar a fost cel mai lung interviu pentru un loc de munca din viata mea si la un interviu nu porti jeans", a declarat ea.

Biroul ei din Paisley este modest si obisnuit, una dintre usi nu are clanta, iar cateva postere atarna pe pereti. Tatal ei, Alan, care este si managerul ei de campanie, sta pe unul dintre scaune si zambeste in timp ce fiica sa povesteste cum i s-a schimbat viata in doar cateva luni.

Black este vazuta ca facand parte dintr-un uragan politic care pare sa traverseze Scotia in ultimii ani. "Referendumul scotian a schimbat totul pentru mine", a adaugat ea.

Ea s-a nascut in 1994, perioada in care fostul deputat Douglas Alexander lucra deja pentru fostul premier laburist Gordon Brown si avea trei ani atunci cand Alexander intra in Camera Comunelor. "Poate ca sunt tanara, dar candidez pentru toti. Ideea este ca problemele care afecteaza tinerii sunt aceleasi care ii afecteaza pe toti", a declarat ea.