Fostul presedinte Ion Iliescu a comentat, miercuri, decizia justitiei de a-l condamna pe Liviu Dragnea la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumului, aratand ca ”este stupid sa dezaprobi un lider politic pentru ca militeaza pentru a mobiliza electoratul la vot”.

”Este un moment delicat pentru el, decizia are un temei. Nu cred ca i se pot reprosa foarte multe. De ce exista partidul? Si care este rolul partidului? Sa mobilizeze electratul. Ce a facut el? Ca reprezentant si lider al partidului, a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv”, a spus Ion Iliescu, citat de Mediafax.

El a continuat, retoric: ”I se poate reprosa asa ceva unui lider politic? Asta este stupizenia acestei decizii”.

Intrebat daca este un dosar politic, fostul presedinte a declarat: ”Nu vreau sa dau caracterizari, dar cred ca este stupid sa dezaprobi un lider politic, pentru ca militeaza pentru mobilizarea electoratului”.

Liviu Dragnea a demisionat vineri din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul "Referendumul".

Citeste si:
Control pe Insula Belina. Construcții ilegale: foișor, ponton,...
Control pe Insula Belina....

Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia luata vineri de instanta suprema nefiind definitiva.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Liviu Dragnea a ajuns mecanic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD anunță o nouă avalanșă de moțiuni simple la adresa Guvernului Orban
Setari Cookie-uri