Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului din Romania, a pledat, la o reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa, organizata la Haga, pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si verificare (MCV), aratand ca desi progresele din justitie sunt evidente, decizia politica intarzie sa fie luata.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a pledat, la o reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa, organizata la Haga, pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si verificare (MCV), aratand ca desi progresele din justitie sunt evidente, decizia politica intarzie sa fie luata. Presedintele Senatului a participat in perioada 21 – 22 mai 2015, la Haga, la cea de a 16-a reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa, la invitatia presedintelui Senatului Olandei, noteaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Senatului, in cadrul discutiilor au fost abordate teme prioritare pentru statul roman precum evolutiile privind situatia politica si economica din Romania, aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, Mecanismul de Cooperare si Verificare si problematica statului de drept si a luptei impotriva coruptiei in statele Uniunii Europene.

Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca Romania are ca prioritate obtinerea unei decizii pozitive privind aderarea la Spatiul Schengen evidentiind faptul ca tara noastra aduce deja o contributie esentiala la securizarea frontierelor UE. De asemenea, Tariceanu a pledat pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare aratand ca, desi progresele inregistrate in domeniul justitiei sunt evidente, decizia politica intarzie sa fie luata, iar conditionalitatile MCV au devenit tinte in miscare.

In comunicat se mentioneaza ca ”inaltii oficiali din cele patru state europene si-au exprimat sustinerea pentru Romania in procesul de aderare la Spatiul Schengen si au apreciat progresele inregistrate de tara noastra in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”. Cea de-a 16-a Reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa a avut ca tema generala Senatul in atentie: concepte moderne in functionarea Senatelor in sistemele parlamentare bicamerale.

Citeste si:
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial
Grupul ALDE din Camera...

Asociatia Senatelor din Europa (ASE), constituita in anul 2000, reuneste presedintii camerelor superioare ale parlamentelor din 15 state europene (Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Marea Britanie, Republica Ceha, Elvetia, Franta, Republica Federala Germania, Italia, Olanda, Polonia, Romania, Federatia Rusa, Slovenia, Spania) si Consiliul de Stat din Luxemburg, cu statut de observator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Tariceanu: Cand sapa groapa altuia, ''orice om sa-i fie frica"!