Procurorii DNA Ploiesti au admis o cerere facuta de catre seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care a solicitat modificarea conditiilor controlului judiciar si permisiunea a pleca din tara in Republica Moldova pentru a participa la manifestarile prilejuire de aniversarea a 150 de ani de la nasterea lui Constantin Stere, transmite corespondentul Mediafax.

Cosma, care are interdictia de a-si exercita atributiile de presedinte al CJ in perioada controlului judiciar, a precizat in solicitarea sa ca merge in Republica Moldova ca presedinte al unei fundatii care are stranse legaturi cu oamenii de cultura din Moldova, au declarat surse judiciare.

El se va deplasa in republica Moldova in perioada 29 mai - 2 iulie, aceeasi perioada in care si o delegatie a Consiliului Judetean Prahova va participa in mai multe orase din Pepublica Moldova la celebrarea a 150 de ani de la nasterea lui Constantin Stere.

Cosma este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si este cunoscut drept un sustinator al unirii dintre Romania si Republica Moldova.

Mircea Cosma, acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat, este al doilea inculpat din dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, care beneficiaza de modificarea conditiilor controlului judiciar si primeste permisiunea de a parasi tara.

Citeste si:

In aceasta luna, deputatul Sebastian Ghita, inculpat in acelasi dosar pentru aceeasi infractiune ca si seful CJ Prahova, a primit din partea anchetatorilor permisiunea de a pleca timp de cinci zile in Grecia, unde a fost nasul de botez al copilului omului de afaceri Dan Besciu, aflat sub control judiciar intr-un dosar instrumentat de DIICOT.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv in 18 februarie, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme.

In acelasi dosar, au fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.