"Victor Ponta se bucura in continuare de sustinerea noastra, a partidelor din coalitie, pentru functia de premier. Personal, nu cred ca se impune demisia premierului", a spus Constantin.

"Pe de alta parte, nu pot sa nu observ o coincidenta intre audierea de dimineata a domnului Ponta exact in ziua in care PNL urma sa depuna motiune de cenzura", a adaugat el.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o ”situatie imposibila” pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Presedintele a facut acest anunt la scurt timp dupa ce s-a intalnit cu Victor Ponta la Cotroceni.

Citeste si:

Surse oficiale declarau pentru Mediafax ca presedintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni pentru a-i cere sa demisioneze, in caz contrar intentionand sa il suspende din functie.

"Conform informatiilor existente la momentul convocarii premierului, presedintele ia in calcul suspendarea prim-ministrului, confor Constitutiei, daca acesta nu opteaza pentru varianta demisiei. Decizia va fi luata in urma discutiei in care explicatiile premierului vor avea o importanta", au aratat sursele, apropiate situatiei.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Sursa foto: Mediafax FOTO