Victor Ponta: Votul popular a legitimat doar Parlamentul, Guvernul, presedintele, autoritatile locale, nu alta putere

Premierul Victor Ponta a declarat ca votul popular a legitimat doar Parlamentul, Guvernul, presedintele si autoritatile locale, nu o alta putere, referindu-se la puterea judecatoreasca si cerand deputatilor sa se pronunte in acest sens prin votul care urmeaza sa fie acordat in cazul sau.

"Va rog sa va pronuntati si sa aratati ca Parlamentul si Executivul in egala masura sunt puteri constitutionale care pot si trebuie sa-si exercite atributiile asa cum sunt prevazute de Constitutie si cum au fost investite prin votul popular. Un vot popular care nu a legitimat o alta putere decat Parlamentul, Guvernul si presedintele, nu o alta putere. Votul popular este pentru aceste puteri si pentru puterea locala, pentru autoritatile locale", a spus Victor Ponta deputatilor, potrivit Mediafax.

Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, marti, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese urmare a numirii lui Sova ca ministru.

Citeste si:
Ponta: Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă...
Ponta: Pro România va avea un...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri