"Am spus si cred in continuare ca un ministru, prim-ministru, care isi foloseste functia pentru a incalca legea, pentru a obtine avantaje, evident ca nu poat sa continue. Din ceea ce sunt acuzat, e clar ca, in 2007-2008, nici macar Sova nu putea sa stie ca n 2012 o sa ajung prim-ministru, cu atat mai putin eu nu stiam, nu stiu daca era vreun prezicator atunci. Deci, nu e vorba despre asa ceva", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a sustinut ca lideri politici doresc eliminarea Guvernului dintre puterile statului.

"Pentru mine si familia mea, demisia ar fi cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit sa am o discutie cu fiul meu de 12 ani, sa-i spun ca s-ar putea sa ajung in inchisoare pentru ca sunt prim-ministru si entru ca, politic, am alta parere decat niste oameni", a aratat Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Intr-o declaratie de presa sustinuta duminica, dupa edinta liderilor coalitiei, premierul Ponta a afirmat ca Guvernul poate fi schimbat doar de catre Parlament, eventual la dezbaterea, saptamana viitoare, a motiunii de cenzura depusa vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu si la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitura de stat", si a apreciat ca nu exista la acest moment o criza politica.

Citeste si:

El a precizat ca, marti sau miercuri, se va prezenta in fata procurorului pentru a-si sustine cu date nevinovatia.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.