PSD va formula impotriva PDL-PNL o plangere penala catre procurorul general, in cazul in care opozitia va chema oameni in strada pentru a manifesta fata de actualul guvern, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a aratat astfel ca face un apel hotarat la responsabilitate catre PDL-PNL, care sa inteleaga ca, intr-o democratie, lucrurile nu se transeaza in strada, prin forta, aratand ca si PSD poate scoate in strada 10.000 sau 100.000 de oameni daca opozitia cheama 1.000 sau 10.000 persoane, ceea ce ar reprezenta insa o greseala.

"Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper ca il mai au Blaga si Gorghiu sa inteleaga ca nu poti da foc unei tari si ca ne vom adresa procurorului general cu sesizare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, ca si la mine, ii declara suspecti si ii cerceteaza. Putem sa facem acest lucru, sper sa nu fie cazul", a spus Ponta, in sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Ponta cere CEx sa decida ca guvernele nu pot fi schimbate prin actiunea unui procuror

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului sa decida daca doresc ca Romania sa fie o tara in care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin actiunea unui procuror care ar presupune o lovitura de stat.

Ponta le-a spus liderilor de partid ca este gata sa se bata pana la capat daca are sprijinul lor in acest sens. Liderii Coalitiei de guvernare, Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin si Gabriel Oprea, au venit la sedinta Comitetului Executiv al PSD, in care este discutata situatia presedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

Lideri ai PSD s-au reunit luni la Parlament in sedinta a Comitetului Executiv al partidului.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri