Ambasada SUA: Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari trebuie cercetate pe deplin

Ambasada SUA la Bucuresti spune ca ”orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor”.

"Asa cum am spus anterior, nu comentam cazuri individuale. Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor. Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de catre Ambasada SUA, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Ponta, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor este dezbatut marti, la ora transmiterii acestei stiri, in sedinta de plen a Camerei.

Citeste si:
Doua rachete au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se afla ambasada SUA
Doua rachete au lovit Zona...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri