"In urma deciziei Curtii Constitutionale, facuta la solicitarea grupului PDL-PNL, Curtea a spus foarte clar ca trebuie sa adoptati o hotarare. Inteleg ca ceea ce s-a contestat la Curte si Curtea a decis la Senat acum nu se mai vrea la Camera. Va rog frumos sa adoptati o hotarare, ca sa nu avem o contestatie iarasi ca nu ati adoptat o hotarare. E un gen de smecherie de Transalpina", a spus Ponta deputatilor, noteaza Mediafax.

Senatul a respins, in 25 martie, cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova, cu 79 de voturi "pentru", 67 "impotriva", 5 abtineri. O luna mai tarziu, PNL a sesizat Curtea Constitutionala, aratand ca "Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului in cauza".

In urma analizarii, sesizarii PNL, Curtea Constitutionala a stabilit, in 6 mai, ca hotararea Senatului in cazul solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova este neconstitutionala. Dupa decizia CC, conducerea Senatului a decis reluarea votului in plen, dar, pe 2 iunie, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova a fost respinsa.

Citeste si:

Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, marti, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Sova.