Sedinta este condusa de presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea. La sedinta participa premierul Victor Ponta si membrii guvernului sau.

Inaintea sedintei, liderii coalitiei si membrii guvernului s-au adunat in biroului presedintelui Camerei Deputatilor, scrie Mediafax.

Motiunea de cenzura inititulata “Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!”este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputati si senatori ai PNL. Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul alesilor, iar, in acest momnet, matematic, PNL nu a reusit sa adune aceste voturi.

Strategia PSD este ca parlamentarii partidului sa fie prezenti la motiunea de cenzura depusa, dar sa nu voteze, fiind treaba opozitiei sa obtina voturile necesare, a anuntat presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb. Aceeasi atitudine o va adopta si UNPR. Parlamentarii vor avea un timp de 91 de minute pentru a-si expune punctele de vedere la dezbaterea din plen a motiunii de cenzura, iar Guvernul va avea o ora la dispozitie.