Liberalii au depus motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", documentul fiind semnat de 180 de parlamentari, iar Birourile Permanente ale celor doua Camere urmeaza sa stabileasca luni calendarul dezbaterii motiunii.

Nicolaescu a spus ca motiunea a fost semnata de 180 de parlamentari - 119 deputati, din care 112 PNL, sase neafiliati si unul de la Grupul Democrat si Popular si 61 de senatori, din care 58 de la PNL si trei neafiliati. "La ora 16.00 vom convoca birourile reunite pentru a stabili calendarul de dezbatere si votare a motiunii", a spus Nicolaescu, precizand ca textul motiunii de cenzura are doua pagini si contine "idei de forta".

PNL afirma in textul motiunii "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" ca "un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga”, afirmand ca "in orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile". Liberalii ii cer, potrivit motiunii, lui Gabriel Oprea sa spuna "care este interesul national care reclama mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizarii acestei tari", indemnandu-l sa puna "in balanta promisiunea facuta lui Ponta si interesul poporului roman".

In textul motiunii, PNL il acuza pe Liviu Dragnea ca prin mentinerea lui Victor Ponta la guvernare vinde iluzii romanilor. "Domnule Liviu Dragnea, vorbeati recent de resetarea clasei politice, de o noua politica. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceti decat sa vindeti iluzii romanilor. Mentinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop in sine. Nu mai confundati Romania cu partidul! Daca vi-l doriti pe Ponta si nu puteti scapa de el, folositi-l la PSD, dar nu la Palatul Victoria. PSD-ul ce alege, Romania sau Victor Ponta?!", arata textul motiunii.

Potrivit art.113 din Constitutie precizeaza ca: (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, (2) Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. De asemenea, articolul 113, alin 3 spune ca mmotiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea."

Coalitia sustine Guvernul

Coalitia de guvernare sustine in continuare Cabinetul Ponta si se pronunta impotriva motiunii de cenzura a PNL, a precizat luni, la finalul sedintei coalitiei, liderul PSD Liviu Dragnea. "Credem ca parlamentarii nostri nu vor vota motiunea de cenzura", a spus Dragnea.

Intrebat daca le va cere parlamentarilor PSD sa stea in banci la votul asupra motiunii de cenzura, Liviu Dragnea a evitat sa dea un raspuns transant, precizand ca intra in atributiile liderilor de grup sa decida care va fi abordarea social-democratilor. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni, la plecarea de la sedinta coalitiei care a avut loc la Parlament, ca formatiunea pe care o conduce sustine in continuare guvernul si nu va vota motiunea de cenzura a PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri