"Suntem in situatia ingrata in care, in premiera la nivel mondial, un prim-ministru in functie este acuzat de coruptie. Este un fapt. Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost in tabara actualei majoritati daca un premier din tabara cealalta ar fi fost pus sub acuzare", a spus Geoana, scrie Mediafax.

Geoana a facut un apel la fostii sai colegi din arcul guvernamental pentru a gasi o solutie sa-l inlocuiasca pe Victor Ponta de la conducerea Executivului.

"Este un balast pentru tara, este balast pentru PSD, este un balast pentru oamenii acestei tari. Daca aveti o majoritate care functioneaza si va fi demonstarata azi, aveti curajul sa spuneti ca asa nu mai poate continua", s-a adresat Geoana fostilor colegi.

Citeste si:

"Momentul pe care il dezbatem azi in Parlamentul Romaniei, datorita evolutiilor din ultimele cateva zile, depaseste cu mult tema motiunii de cenzura pe care PSRO o sustine si, de fapt, discutia pe care o avem azi tine de o altfel de Romanie", a spus senatorul Geoana.

Presedintele PSRO a spus ca probabil, desi Ponta sustine ca nu exista o solutie,"astazi cel putin, cu privire la inlocuirea domniei-sale din fruntea Guvernului, dar asta nu inseamna ca aceasta conversatie sub cupola Parlamentului Romaniei, trebuie sa tina cont astazi, maine, peste doua zile, peste doua saptamani, peste cat timp va fi necesar".