Presedintii PLR si PC, Calin Popescu Tariceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, acestia urmand sa imparta presedintia noului partid. Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Comisia de fuziune, a explicat in cadrul evenimentului ca "reprezentarea grafica a semnului electoral al ALDE este o pasare in zbor si textul «ALDE» incadrat in 12 pentagrame de culoare galbena in forma unei elipse incomplete si, dedesubt, separat de o dunga orizontala, textul Alianta Democratilor si Liberalilor", relateaza Mediafax.

Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc incepand cu 1 ianuarie 2017, pana atunci noul partid functionand pe baza Statutului si a protocolului votate in cadrul Congresului reunit. Reprezentantii noii formatiuni politice au stabilit deja ca la alegerile parlamentare si la cele locale vor participa independent, iar candidatii vor fi stabiliti prin alegeri interne.

Noua formatiune politica va reprezenta clasa de mijloc, intreprinzatorii, profesiile liberale, pe cei care lucreaza in serviciul public, in economie, a spus Tariceanu, subliniind ca partidul va apara si va promova drepturile si libertatile individului, "puse la grea incercare de institutii ale statului, avand in vedere ca "in Romania democratia nu este suficient consolidata si se afla in regres".