Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, este noul presedinte al Asociatiei Muncipiilor din Romania (AMR), inlocuindu-l pe fostul primar al Pitestiului Tudor Pendiuc.

Liviu Negoita, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Sectorului 3 al Capitalei, a fost ales presedinte al Asociatiei Muncipiilor din Romania (AMR), vineri, in cadrul adunarii generale. Primarul din Oradea, Ilie Gavril Bolojan, a fost ales in functia de presedinte executiv, iar Gheorghe Falca, primarul Aradului, si Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, au fost alesi in functiile de prim-vicepresedinte, in timp ce Aurel Gabriel Simionescu a fost ales secretar general, informeaza Mediafax.

"Avem foarte multe lucruri de facut - vorbesc aici de colaborarea cu celelalte structuri asociative. Suntem interesati de diminuarea coruptiei din institutiile publice. O prima solutie este de a face salarizarea cat mai buna pentru a inceta cu deprofesionalizarea institutiilor publice. Sper sa gasim intelegere, astfel incat sa facem ca institutia administratiei publice locale sa fie cat mai atractiva", a declarat Robert Negoita, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, AMR si-a propus, pentru perioada urmatoare, recunoasterea rolului municipiilor in dezvoltarea Romaniei, cresterea competentei zonelor metropolitane in tara, cresterea salariilor functionarilor publici si a primarilor de municipii, flexibilitatea platilor catre functionarii publici, corectarea rapida a unor deficiente legislative, cresterea autonomiei financiare, precum si realizarea unui inventar al problemelor din administratie pentru a imbunatati performanta acesteia in viitor.

Citeste si:
Negoita arunca 6,5 mil. de lei pentru o noua campanie publicitara
Robert Negoita arunca 6,5...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Cum a evitat Negoiță licitațiile publice pentru a cheltui 200 de mil. EURO
Setari Cookie-uri