Ce spune Ghita despre dosarul in care e acuzat ca i-a dat mita lui Badescu

Sebastian Ghita spune ca ceva i-a ”dat cu rest” in dosarul in care procurorii il acuza ca i-a dat mita fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, sustinand ca echipa de baschet nu i-a apartinut si ca mita pe care ar fi dat-o este aproape egala cu finantarea primita de echipa de la bugetul local.

”Subiectul de astazi vizeaza o chestiune destul de complicata si care odata si odata va trebui discutata la nivel national, fie rezolvata printr-o hotarare de Guvern, fie rezolvata in Parlament si tine de finantarea sportului in Romania. Acuzatiile aduse primarului Badescu si mie tin de finantarea echipei de baschet din Ploiesti. Chiar daca aceasta echipa nu mi-a apartinut niciodata, se presupune sau procurorii verifica, nu m-au acuzat inca, verifica felul in care aceasta finantare a fost acordata echipei de baschet din Ploiesti, presupunandu-se ca l-am determinat de primar, instigat, sa ofere aceasta finantare”, a afirmat deputatul Sebastian Ghita, marti, la iesirea de la DNA Ploiesti, unde a fost citat pentru noi audieri, relateaza Mediafax.

Intrebat daca l-a determinat pe fostul edil Badescu sa finanteze echipa de baschet CSU Asesoft Ploiesti cu bani de la bugetul local, Ghita a spus ca finantarile nu se acorda de catre primar.

”Stiti ca lucrurile sunt oarecum diferite din punctul nostru de vedere, al celor din politica. Un Consiliu Local ales de cetateni determina, voteaza si hotaraste oportunitatea cheltuirii unor sume de bani iar primarul duce la indeplinire aceasta chestiune, procurorii tind sa creada ca primarul este cel care dirijeaza lucrurile si are un rol mai important”, a mai spus Ghita.

Totodata, Ghita spune ca ”ceva” i-a ”dat cu rest” in ceea ce priveste noile acuzatii aduse de procurori referitor la faptul ca ar fi dat o casa fostului primar in schimbul finantarii echipei de baschet cu bani de la bugetul local.

Citeste si:
Ministrul Vela a numit un colonel controversat la "Doi si-un sfert"
Ministrul Vela l-a numit pe...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

”Ceva mi-a dat cu rest: valoarea respectivului imobil si valoarea finantarii primite de echipa de baschet de la primarie sunt aproape egale. Ce nu prea inteleg este: daca tot controlam o firma care avea o casa, si niste bani se dorea sa ajunga la baschet, de ce nu s-or fi dat banii la baschet si a trebuit sa-i ia primarul ca sa-i dea de la primarie… E ceva care nu reusesc sa inteleg. (…) Se presupune ca primarul a primit o casa ca sa dea banii din bugetul local, dar casa avea aceeasi valoare ca banii din bugetul local. Si atunci la ce dracu sa-i mai dai o casa…”, a spus Ghita.

Ulterior, raspunzand unor intrebari, Ghita a precizat ca, din datele primite de la anchetatori, valoarea casei pe care Iulian Badescu ar fi primit-o si care ar fi fost platita prin banca era de 10 miliarde de lei vechi, in timp ce echipa de baschet din Ploiesti a primit de la bugetul local 15 miliarde de lei.

Deputatul Sebastian Ghita este cercetat penal intr-un nou dosar, el fiind acuzat ca i-a dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pentru ca acesta din urma sa finanteze un club sportiv sustinut de Ghita.

Citeste si:
Victor Sandu, fost director general la ''Apele Române'', reţinut...
Victor Sandu, fost director...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri