Sebastian Ghita spune ca ceva i-a ”dat cu rest” in dosarul in care procurorii il acuza ca i-a dat mita fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, sustinand ca echipa de baschet nu i-a apartinut si ca mita pe care ar fi dat-o este aproape egala cu finantarea primita de echipa de la bugetul local.

”Subiectul de astazi vizeaza o chestiune destul de complicata si care odata si odata va trebui discutata la nivel national, fie rezolvata printr-o hotarare de Guvern, fie rezolvata in Parlament si tine de finantarea sportului in Romania. Acuzatiile aduse primarului Badescu si mie tin de finantarea echipei de baschet din Ploiesti. Chiar daca aceasta echipa nu mi-a apartinut niciodata, se presupune sau procurorii verifica, nu m-au acuzat inca, verifica felul in care aceasta finantare a fost acordata echipei de baschet din Ploiesti, presupunandu-se ca l-am determinat de primar, instigat, sa ofere aceasta finantare”, a afirmat deputatul Sebastian Ghita, marti, la iesirea de la DNA Ploiesti, unde a fost citat pentru noi audieri, relateaza Mediafax.

Intrebat daca l-a determinat pe fostul edil Badescu sa finanteze echipa de baschet CSU Asesoft Ploiesti cu bani de la bugetul local, Ghita a spus ca finantarile nu se acorda de catre primar.

”Stiti ca lucrurile sunt oarecum diferite din punctul nostru de vedere, al celor din politica. Un Consiliu Local ales de cetateni determina, voteaza si hotaraste oportunitatea cheltuirii unor sume de bani iar primarul duce la indeplinire aceasta chestiune, procurorii tind sa creada ca primarul este cel care dirijeaza lucrurile si are un rol mai important”, a mai spus Ghita.

Totodata, Ghita spune ca ”ceva” i-a ”dat cu rest” in ceea ce priveste noile acuzatii aduse de procurori referitor la faptul ca ar fi dat o casa fostului primar in schimbul finantarii echipei de baschet cu bani de la bugetul local.

”Ceva mi-a dat cu rest: valoarea respectivului imobil si valoarea finantarii primite de echipa de baschet de la primarie sunt aproape egale. Ce nu prea inteleg este: daca tot controlam o firma care avea o casa, si niste bani se dorea sa ajunga la baschet, de ce nu s-or fi dat banii la baschet si a trebuit sa-i ia primarul ca sa-i dea de la primarie… E ceva care nu reusesc sa inteleg. (…) Se presupune ca primarul a primit o casa ca sa dea banii din bugetul local, dar casa avea aceeasi valoare ca banii din bugetul local. Si atunci la ce dracu sa-i mai dai o casa…”, a spus Ghita.

Ulterior, raspunzand unor intrebari, Ghita a precizat ca, din datele primite de la anchetatori, valoarea casei pe care Iulian Badescu ar fi primit-o si care ar fi fost platita prin banca era de 10 miliarde de lei vechi, in timp ce echipa de baschet din Ploiesti a primit de la bugetul local 15 miliarde de lei.

Deputatul Sebastian Ghita este cercetat penal intr-un nou dosar, el fiind acuzat ca i-a dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pentru ca acesta din urma sa finanteze un club sportiv sustinut de Ghita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri