Victor Ponta anunta ca se retrage de la conducerea PSD

Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie. Decizia a fost anuntata in contextul in care Victor Ponta este asteptat la DNA, dupa intoarcerea sa din Turcia.

"Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum! Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostiinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!)", se spune in mesajul adresat Rovanei Plumb, presedintele CN al PSD, lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum si membrilor BPN, ai CeXN si Consiliului National al partidului.

De asemenea, Ponta spune ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii justifice nevinovatia, "pana la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio functie si va "lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid", relateaza Mediafax.

"Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins ca intreaga mea viata politica se va desfasura doar alaturi de acest partid si de valorile pe care le reprezinta. Vreau sa va multumesc inca o data dvs. si tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-ati facut-o in 20 Februarie 2010 atunci cand m-ati ales ca lider al vostru. Desi erau momente cumplit de grele pentru partid si pentru tara, am reusit in peste 5 ani de batalii politice sa indeplinim cele mai multe din asteptarile romanilor care ne-au votat. Ati fost mereu alaturi de mine, iar solidaritatea noastra ca echipa de conducere a PSD a fost un element determinant", se mai spune in mesajul lui Ponta. El face si o proiectie a anului 2016, "un an extrem de important pentru PSD si pentru Romania".

"Batalia va fi foarte dura pentru ca, iata, toti cei care au slujit si au reprezentat Regimul Basescu revin azi in functii ss fac ceea ce stiu alaturi de Klaus Iohannis. Iar cei care in mod naiv credeau in noiembrie ca «si-au luat tara inapoi» incep sa inteleaga ca, de fapt, altti au profitat de ei ca sa puna iar stapanire pe Romania!", sustine Victor Ponta.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Victor Ponta mai spune ca PSD a fost singurul partid in care a activat politic, pe care il "iubeste" si cu care se va "mandri" mereu. "Nu am considerat niciodata ca pozitia sau functia mea personala sunt mai importante decat imaginea si performanta partidului", remarca premierul.

"Si cred cu tarie ca Guvernarea alaturi de UNPR si ALDE este performanta si in folosul Romaniei. Iar toata energia si puterea mea le voi dedica actului de guvernare", se mai spune in mesajul premierului Ponta catre conducerea PSD. In mesaj, adresarea lui Victor Ponta catre conducerea PSD este:"Stimati colegi, prieteni si camarazi politici".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri