Potrivit procurorilor, presedintele Consiliului Judetean Arad a fost audiat, vineri, aproape cinci ore, la sediul DNA Timisoara, la finalul audierilor fiind emisa pe numele sau ordonanta de retinere pentru 24 de ore pentru trafic de influenta, transmite Mediafax.
Nicolae Iotcu urmeaza sa fie introdus in arestul Politiei Judetene Timis, iar in cursul zilei de de sambata el va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Iotcu (PNL), prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri dupa-amiaza, de la locuinta sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc perchezitii, si a fost dus la DNA Timisoara pentru a fi audiat, la intrarea in sediul institutiei el refuzand sa faca declaratii de presa. Nicoae Iotcu a fost insotit de mai multi avocati, intre care si Gheorghita Mateut.
Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat in fata locuintei lui Iotcu din localitatea Vladimirescu, iar banii i-ar fi fost dati sefului CJ pentru un contract de lucrari la Spitalul Judetean de Urgenta Arad.

Procurorii DNA Timisoara au facut perchezitii, vineri, la biroul lui Iotcu de la CJ Arad si la locuinta acestuia

Citeste si:

Sursele citate au precizat ca Nicolae Iotcu este acuzat de trafic de influenta, intrucat si-ar fi exercitat influenta in cadrul procedurii organizate la Consiliul Judetean Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Judetean de Urgenta unei asocieri de doua firme.

Nicolae Iotcu este presedinte al Consiliului Judetean Arad din anul 2008. Anterior, in perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

Sursa foto: Mediafaxfoto