Catalin Predoiu sustine ca rectificarea bugetara, care se va decide in sedinta de marti a guvernului, este o "baronizare bugetara", banii fiind transferati de la investitii catre liderii PSD, adaugand ca premierul Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai.

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, spune ca Victor Ponta a preluat in 2012 o economie stabilizata la nivel macro, insa risca sa destabilizeze situatia prin masuri populiste. "Important este ca acum sa nu declanseze o spirala a masurilor populiste pe care guvernul nu le poate mentine mai mult de 12-18 luni. Este important sa nu repetam greseli facute in alte economii, chiar ale unor state dezvoltate", spune Catalin Predoiu, potrivit unui comunicat de presa, citat de Mediafax.

Liberalul mai sustine ca "ceea ce vedem insa in rectificarea bugetara facuta de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o baronizare bugetara", pentru ca Executivul ia resursele de la investitii si dezvoltarea infrastructurii si le da baronilor din PSD. "Rectificarea – ameteala bugetara este o alta dovada a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta", mai spune Catalin Predoiu, adaugand ca dezvoltarea economica nu se face pe baza unui deficit mare, ci cu un antreprenoriat puternic si investitii publice in infrastructura.

Catalin Predoi mai afirma ca, dincolo de situatia penala a premierului, acesta ar trebui sa plece din fruntea guvernului pentru ca lipsa sa de credibilitate afecteaza atragerea de investitii. "Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai. Daca intr-adevar vrea sa serveasca economia Romaniei, se retrage de la guvern asa cum s-a retras de la sefia PSD", precizeaza liberalul.

Guvernul va discuta in sedinta de marti proiectul privind rectificarea bugetara. Premierul Victor Ponta declara, luni, ca rectificarea bugetului este una pozitiva, avand in vedere ca, pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde lei si nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

"Ideea e urmatoarea, ca sa inteleaga toata lumea, ca e cu cifre si nimeni nu le intelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul Romaniei, in consultare cu institutiile internationale, pe primele 6 luni, Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei, adica sa cheltuiasca mai mult decat sa incaseze. Pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decat a incasat, ci a incasat mai mult decat a cheltuit. Asta inseamna ca putem sa dam toti banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii, care nu era prevazuta in buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevazut in buget, si ma refer la diplomati, grefieri, personalul nedidactic si tot ramanem cu bani", a spus Victor Ponta, inainte de sedinta BPN al PSD.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri