Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, spune ca Victor Ponta a preluat in 2012 o economie stabilizata la nivel macro, insa risca sa destabilizeze situatia prin masuri populiste. "Important este ca acum sa nu declanseze o spirala a masurilor populiste pe care guvernul nu le poate mentine mai mult de 12-18 luni. Este important sa nu repetam greseli facute in alte economii, chiar ale unor state dezvoltate", spune Catalin Predoiu, potrivit unui comunicat de presa, citat de Mediafax.

Liberalul mai sustine ca "ceea ce vedem insa in rectificarea bugetara facuta de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o baronizare bugetara", pentru ca Executivul ia resursele de la investitii si dezvoltarea infrastructurii si le da baronilor din PSD. "Rectificarea – ameteala bugetara este o alta dovada a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta", mai spune Catalin Predoiu, adaugand ca dezvoltarea economica nu se face pe baza unui deficit mare, ci cu un antreprenoriat puternic si investitii publice in infrastructura.

Catalin Predoi mai afirma ca, dincolo de situatia penala a premierului, acesta ar trebui sa plece din fruntea guvernului pentru ca lipsa sa de credibilitate afecteaza atragerea de investitii. "Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai. Daca intr-adevar vrea sa serveasca economia Romaniei, se retrage de la guvern asa cum s-a retras de la sefia PSD", precizeaza liberalul.

Citeste si:

Guvernul va discuta in sedinta de marti proiectul privind rectificarea bugetara. Premierul Victor Ponta declara, luni, ca rectificarea bugetului este una pozitiva, avand in vedere ca, pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde lei si nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

"Ideea e urmatoarea, ca sa inteleaga toata lumea, ca e cu cifre si nimeni nu le intelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul Romaniei, in consultare cu institutiile internationale, pe primele 6 luni, Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei, adica sa cheltuiasca mai mult decat sa incaseze. Pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decat a incasat, ci a incasat mai mult decat a cheltuit. Asta inseamna ca putem sa dam toti banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii, care nu era prevazuta in buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevazut in buget, si ma refer la diplomati, grefieri, personalul nedidactic si tot ramanem cu bani", a spus Victor Ponta, inainte de sedinta BPN al PSD.

Sursa foto: Mediafax Foto