"Am urmarit cu atentie ultimele atitudini, luari de pozitie exprimari cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Am vazut si un consilier sau fost consilier,care spunea ca Guvernul ar vrea sa o retraga, dar nu este lasat de partid. De asemenea, constat ca nu o prea o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si adoptat-o. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni atunci o rezolvam in Parlament si in Parlament o sa propunem respingerea ei ca sa inchidem acest subiect pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasca, nu are rost sa o mai tinem", a afirmat Liviu Dragnea, la o conferinta de presa, citat de Mediafax.

El a raspuns astfel la faptul ca sunt unii demnitari care au anuntat ca-si doneaza banii majorati. Intrebat daca este o decizie privind respingerea ordnantei, Dragnea a spus: "Este o constatare. De cate ori am luat o decizie am argumentat-o si am sustinut-o pana la capat. Nu-mi place aceasta situatie, daca nimeni nu o mai sustine, nu ii mai chinuim , o respingem in Parlament".

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, ca din 1 august doneaza diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joaca din nou, dupa multi ani, intr-o competitie europeana.

"Nu m-am razgandit, cred in continuare ca este corect ca demnitarii din Romania (Presedinte, presedintii Parlamentului, ministrii etc.) trebuie sa aiba un salariu decent, cel putin egal cu alti functionari din subordine si relativ asemanator cu ceea ce se intampla in Europa. Dar la fel de corect este ca aceasta marire de salariu sa fie facuta in acelasi timp cu salariile celorlalti angajati din sectorul public. Asa ca pot sa mai astept pana vom adopta noua Lege a Salarizarii! In consecinta, am luat decizia personala ca incepand cu data de 1 August sa donez diferenta de salariu primita prin «faimoasa ordonanta» catre echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joaca dupa multi ani din nou intr-o competitie europeana). Asa am sufletul impacat si fac si un gest simbolic de sprijin pentru echipa si sportul pe care le iubesc atat de mult de peste 30 de ani!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Nu m-am rzgândit, cred în continuare c este corect c demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului,...

Posted by Victor Ponta on 28 Iulie 2015

Sursa foto: Mediafax Foto