Mihai Tudose este protagonistul celui mai nou caz de plagiat al unei lucrari de doctorat de catre un demnitar roman. Seria scandalurilor din ultimii ani pe aceasta tema, deschisa de premierul Victor Ponta, a reusit sa compromita mai curand institutia doctoratului decat imaginea politicienilor care si-au impodobit CV-urile cu titluri pe care nu le merita, scrie Adevarul.

Mihai Tudose, ministrul Economiei, si-ar fi plagiat teza de doctorat care l-a facut cadru didactic la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul“ - pepiniera spionilor romani. Sunt concluziile unei investigatii a Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI), care sustine ca demnitarul ar fi incalcat rigorile academice pentru mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat, cele mai multe pagini fiind copiate din lucrarea unui comisar de politie.

Lucrarea de doctorat a ministrului Economiei si sefului PSD Braila este intitulata „Infrastructura critica – model si strategie manageriala“ si a fost sustinuta in 2010 la aceeasi scoala a SRI-ului, unde preda in prezent in calitate de conferentiar universitar. Mai mult, teza a fost laudata in prefata de seful SRI la vremea aceea, George Maior si de Florian Coldea, adjunctul Serviciului, care o numeste „un document de referinta in domeniu“.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Citeste si:
Citu: Astazi facem inca un pas pentru a avea aceasta Romanie normala
Alegeri prezidentiale 2019:...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania