Potrivit surselor citate, in partid au existat discutii informale cu privire la intentia lui Ilie Sarbu de a se retrage din functia de lider al grupului PSD din Senat. In cadrul acelorasi discutii au fost avansate si propuneri pentru inlocuirea lui Sarbu, printre candidatii cu sanse figurand Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie, potrivit Mediafax.

Fifor a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul demisionarului Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie. Printre propunerile avansate de social-democrati mai figureaza Constantin Mitu, presedinte al Comisiei de munca, dar si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Un alt nume luat in calcul a fost cel al lui Ioan Chelaru, care insa va ramane, cel mai probabil, vicepresedinte al Senatului. Surse din PSD sustin ca si senatorul Nicoale Serban ar fi vrut sa isi depuna candidatura pentru sefia grupului.

La inceputul sesiunii parlamentare ordinare, fiecare grup parlamentar isi alege liderul, viceliderii si secretarii, dar si reprezentantii in Biroul Permanent al fiecarei Camere. Singurii care sunt alesi pentru un mandat de patru ani sunt presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului.

Sursa foto: iliesarbu.ro.