Dragnea a spus ca discutiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilitatii si a precautiei, astfel incat atat prin Codul Fiscal, cat si prin bugetul de stat pe 2016 sa fie respectata tinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB, scrie Mediafax.

El a mai spus ca a fost nevoie de un consens politic astfel incat Codul Fiscal sa nu fie schimbat odata cu schimbarea puterii si sa poata oferi predictibilitate pentru mediul de afaceri. "Acest consens care a fost dorit si de noi si de colegii din opozitie care a fost realizat astazi a fost necesar pentru ca intentia noastra comuna a fost si ramane ca acest Cod Fiscal sa dureze in timp. Nu este un Cod Fiscal pe care sa ne permitem sa-l modificam sau sa-l modifice o eventuala noua putere din 2016 sau 2017", a declarat presedintele interimar al PSD.

Social-democratul a precizat ca masurile de reducere a TVA se vor aplica etapizat. "Prevedirile din acest nou Cod Fiscal sa ne incadram intr-un deficit sub 2 la suta si ca si concluzie modificarile la Codul Fiscal vor fi adoptate in forma initiala care a fost adoptata in Parlament, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat. La TVA va fi o reducere de pana la 20 la suta cota de TVA incepand cu 1 ianuarie 2016 si 19 la suta incepand cu 1 ianuarie 2017", a aratat Dragnea la iesirea de la consultari.

Citeste si:

De asemenea, impozitele pe constructiile speciale, taxa pe stalp asa cum este ea cunoscuta, va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017 cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, acaesta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017. "De asemenea, plafonarea contibutiilor de sanatate va fi aplicata, dar incepand cu 1 ianuarie, este vorba de plafonarea acestei contributii la 5 venituri medii brute pe economie si de asemenea reducerea pe impozitul pe dividente de la 16 la suta la 5 la suta va fi operata incepand cu 1 ianuarie 2017", a mai aratat Liviu Dragnea.

Desi presedintele interimar al PSD a vorbit despre un consens al liderilor partidelor parlamentare referitor la reexaminarea Codului Fiscal, el a spus ca nu a fost semnat si un acord politic in acest sens. "Am convenit sa nu semnam acord. Nu este nevoie sa semnam documente, suntem oameni resposanbili", a sustinut Dragnea. Cererea de reexaminare a Codului Fiscal, inaintata de presedintele Iohannis Parlamentului, va fi dezbatuta in sesiunea ordinara care incepe la 1 septembrie.

Sursa foto: Mediafax Foto