Premierul roman a facut aceste afirmatii in contextul in care s-a anuntat ca Romania doreste sa ajute in continuare Republica Moldova sa-si dezvolte infrastructura energetica si totodata sa se finalizeze interconectarea retelelor de transport de energie ale celor doua state, scrie Mediafax.

Victor Ponta a reamitit ca anul trecut s-a realizat gazoductul Iasi-Ungheni, prin care Moldova s-a interconectat la sistemul energetic din Romania, ceea ce ii permite sa importe gaze naturale si de la alti furnizori, dar totodata a eliminat dependenta de gazele naturale livrate de Federatia Rusa.

"Spun foarte direct, acel gazoduct pe care l-am inaugurat anul trecut, pe 27 august, liniile de inalta tensiune, vor insemna un lucru esential pentru Moldova: sa nu depindeti de un singur furnizor. Cel mai rau e sa depindeti de o singura parte. Cand aveti doua variante, uite, la gaze am vazut ca pretul deja e mai mic. Daca o sa aveti doua variante pentru energia electrica, iarasi pretul o sa fie mai mic. Nu trebuie sa depindenti niciodata de un singur furnizor pentru ca asta ineamna o reducere a independentei dumneavoastra energetice si, implicit, statale", i-a spus Ponta premierului modovean, Valeriu Strelet.

Prim-ministrul roman a mai adaugat ca proiectele energetice inseamna siguranta nationala, competitivitate si dezvoltare. Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, efectueaza, joi, o vizita oficiala la Chisinau unde are o succesiune de intalniri la nivel inalt si participa la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova.