“Imi doresc ca impreuna, romanii de pe ambele maluri ale Prutului, sa ne regasim in Uniunea Europeana si sa participam atat la consolidarea valorilor europene, cat si a celor care definesc formarea identitatii si solidaritatii unui neam legat prin cultura, limba si istorie. Am convingerea ca, alaturi de Romania, un aliat redutabil si un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat in care cetatenii se vor bucura de prosperitate, bunastare si stabilitate”, a transmis seful statului, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala, citat de Mediafax.

Presedintele a reiterat sprijinul Romaniei pentru parcursul sau european si a spus ca Moldova trebuie sa continue procesul de democratizare. “La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran si independent, Republica Moldova trebuie sa isi urmeze destinul in continuarea procesului de democratizare, in cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sarbatoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care Romania il acorda Republicii Moldova in procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene si vom ramane aceiasi sustinatori dedicati si determinati in atingerea acestui obiectiv”, potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis a amintit de discutiile sale cu presedintele moldovean Nicolae Timofti referitoare la aspiratiile europene ale Republicii Moldova si a salutat formarea guvernului de coalitie, in urma alegerilor locale, cu o clara orientare proeuropeana. “Faptul ca astazi guvernul recent format a preluat responsabilitatea de a continua reformele incepute la Chisinau reprezinta un semnal pozitiv, o prima etapa pentru asumarea in practica a valorilor si principiilor europene”, a mai transmis presedintele Iohannis.

Sursa foto: Mediafax Foto