PSD invita partidele si pe Klaus Iohannis la discutii privind modificarea Constitutiei

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca adreseaza o invitatie publica partidelor si presedintelui Klaus Iohannis pentru a demara discutii cu privire la revizuirea Constitutiei, inclusiv in privinta comasarii alegerilor.

"E nevoie de modificarea Constitutiei, (...) pe care eu sper s-o modificam la anul, sper. Nu PSD, toata clasa politica, inclusiv presedintele Iohannis", a spus Dragnea, cu privire la ideea lansata duminica privind comasarea alegerilor si lungirea mandatelor alesilor locali si a parlamentarilor la cinci ani. Dragnea a spus ca nu "i se pare corect" ca mandatul presedintelui sa fie scurtat la patru ani, pentru a reusi uniformizarea alegerilor in Romania, si tocmai de aceea a venit cu propunerea ca restul mandatelor sa fie prelungite, scrie Mediafax.

"Asteptam un raspuns, dupa aceste invitatii publice oneste din partea noastra, din partea colegilor de la PNL si in mod special a presedintelui", a mai spus liderul PSD. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Antena 3, ca va propune un nou proiect de comasare a alegerilor, in care mandatele parlamentarilor, primarilor si consilierilor sa fie de cinci ani.

Revizuirea Constitutiei a fost una dintre prioritatile anuntate la inceputul actualei legislaturi, insa proiectul a fost abandonat in conditiile ruperii USL si pierderii unei majoritatii de doua treimi care sa faca posibila adoptarea proiectului, care, oricum, trebuie supus aprobarii unui referendum national.

Discutii despre comasarea alegerilor au mai fost de-a lungul timpului, insa, in 2012, PSD a sustinut ideea reducerii mandatului prezidential de la cinci la patru ani, in asa fel incat alegerile prezidentiale sa aiba loc odata cu cele parlamentare. Cele doua tipuri de scrutin au fost decalate, dupa introducerea mandatului prezidential de cinci ani, la revizuirea din 2003.

Citeste si:
Sondaj Europa FM: PNL crește ușor, iar PSD își revine
Sondaj Europa FM: PNL crește...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri