Comisarul european Vytenis Andriukaitis a promis sprijin Romaniei pentru proiectele viitoare privind imbunatatirea calitatii serviciului medical, a infrastructurii sanitare, dar si pentru partea legislativa, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a intalnit, joi dimineata, cu comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, la intrevedere participand si secretarul de stat in MAI Raed Arafat, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, scrie Mediafax.

"Intalnirea a decurs bine. Am discutat despre situatia privind achizitiile la medicamente, proiectul legii vaccinarii, legea pentru medici, care se afla acum in Parlament", a spus ministrul Sanatatii, prezent la inaugurarea UPU SMURD de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
Nicolae Banicioiu a precizat ca Vytenis Andriukaitis si-a exprimat sprijinul pentru tot ceea ce intentioneaza sa faca ministerul in viitor. "Dincolo de aprecieri comisarul si-a exprimat sprijinul si suportul pentru tot ceea ce vom face si de acum incolo in sensul imbunatatirii calitatii serviciului medical, imbunatatirii infrastructurii sanitare, suport pentru tot ceea inseamna partea legislativa. Cred ca va fi un mandat de bun augur", a mai spus Banicioiu.

Intrebat despre noul proiect al bugetului, Banicioiu a spus ca va solicita pentru Sanatate "cat mai mult". "Voi propune cat mai mult pentru sanatate, cred ca trebuie sa ajungem la 6 la suta din PIB, acum bugetul este de 4 la suta luand in calcul si sumele date sistemului sanitar prin bugetele autoritatilor locale. Voi cere mai mult", a precizat ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu, fostul...
Citeste si: Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a demisionat din PSD

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Banicioiu: Proiectul cu spitale regionale, lansat de cel putin 25 ori