"Intr-un stat democratic, in care functioneaza statul de drept, este de la sine inteles ca un oficial trebuie sa isi prezinte demisia de indata ce procurorii retin asupra sa acuzatii. Acest lucru nu tine doar de cultura politica a unui stat. Este o forma de prevenire a degradarii institutiei pe care oficialul o reprezinta", a declarat Gunther Krichbaum.

Gunther Krichbaum a amintit ca presedintele Germaniei Federale, Christian Wulff, a demisionat in 2012, in situatia in care doar se confrunta cu perspectiva urmaririi penale pentru fapte de coruptie, potrivit Mediafax.

"Desigur, exista intotdeauna prezumptia de nevinovatie, ca principiu fundamental", a mai adaugat demnitarul german. "Christian Wulff, de exemplu, a fost achitat, ulterior, insa un astfel de proces implica timp si energie. Pentru binele propriei tari, orice persoana care detine o functie publica trebuie sa fie in masura sa se concentreze in intregime asupra mandatului sau", a mai afirmat Gunther Krichbaum. Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European, si Manfred Weber, presedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii acestuia in judecata pentru fapte grave de coruptie.