Oficial UE cere Comisiei sa nu ridice MCV si sa declanseze procedura de activare a Articolului 7 in situatia Romaniei in cazul unor noi atacuri asupra justitiei

Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, ii cere presedintelui Comisiei Europene sa nu suspende aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind justitia din Romania si sustine ca "in cazul unor noi atacuri asupra independentei sistemului judiciar, ar trebui sa se ia in considerare initierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE", potrivit Hotnews.ro.

Activarea Articolului 7 din Tratatul UE, cunoscuta si ca "optiunea nucleara", de ultim resort politic, inseamna suspendarea dreptului de vot in Consiliul UE pentru un stat membru.

Gunther Krichbaum arata in scrisoarea trimisa sefului Comisiei Europene ca "in ultimele zile au fost facute public inregistrari audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor DNA. Autorii acestor inregistrari sunt politicieni care sunt in curs de investigare sau care au fost deja condamnati pentru fapte de coruptie". Oficialul german arata realizarile DNA, modelul impus in regiune si sustine ca "Orice atac asupra DNA si asupra Laurei Kovesi este, prin urmare, un atac asupra independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei".

Gunther Krichbaum este de zece ani presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag (Parlamentul german). Membru al CDU, partidul cancelarului Merkel, Krichbaum s-a remarcat in trecut prin cererile maximale adresate institutiilor europene in legatura cu derapajelor anti-justitie din Romania.

Citeste si:
ONG: Comisia Europeană ''cedează în faţa guvernelor anti-imigraţie''
ONG: Comisia Europeană...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri