"PSD vrea sa ramana la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, dupa ce a avut o discutie cu premierul Victor Ponta si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in biroul acestuia, chiar inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD care se desfasoara la Palatul Parlamentului. "Nimeni din partid nu vrea sa iesim de la guvernare, deci vom face calcule pentru ramanarea la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Intrebat cat de mult e in ajutorul partidului ca Victor Ponta sa ramana in fruntea Guvernului, Liviu Dragnea a raspuns evaziv. "Nu stiu asta, in mod sincer, dar PSD doreste sa ramana la guvernare si vom discuta in Comitetul Executiv", a precizat acesta. Intrebat din nou daca aceasta declaratie inseamna ca PSD nu il vrea "exclusiv" pe Ponta prim-ministru, Dragnea a reiterat ca "PSD vrea sa la guvernare".

Dragnea a adaugat ca in Comitetul Executiv National se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern. "Va fi unul din subiectele de discutat astazi. (...) Sigur ca vom vota daca vrem sa ramanem la guvernare sau nu", a spus acesta. Intrebat daca se teme de tradari la motiunea de cenzura pe care PNL a anuntat ca o depune luni, Dragnea a spus ca este dreptul democratic al Opozitiei sa faca un astfel de demers.

Citeste si:

"Este un drept democratic al Opozitiei. Nu cred ca se asteapta ca PSD sa isi dea jos propriul guvern", a comentat Liviu Dragnea. Liderul PSD a insistat ca toti colegii "vor sa ramanem la guvernare, este ratiunea fireasca a fiecarui partid".

Intrebat daca se pune problema retragerii sprijinului politic de catre PSD, pentru Victor Ponta, cu conditia ca presedintele Klaus Iohannis sa numeasca un alt premier din randul social-democratilor, Dragnea a negat o astfel de varianta. "Nu exista scenariul asta si presedintele nu va face niciodata un astfel de anunt. Sau nu cred", a spus Dragnea.

Sursa foto: Mediafax