Presedintele Klaus Iohannis a subliniat, la o intalnire avuta la New York cu reprezentantii unor companii multinationale americane, necesitatea implementarii unui ghid de bune practici, avand la baza prevederi din legislatia americana privind combaterea actelor de coruptie din societatea economica.

Seful statului a avut, vineri, la New York, o intrevedere cu reprezentantii unor companii multinationale americane prezente sau care doresc sa investeasca in Romania, printre care MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus, se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, potrivit Mediafax.

"Companiile care au participat la acest eveniment vor putea aduce in Romania mai multe investitii directe, care sa contribuie la transferul de tehnologie si sa creeze mai multe locuri de munca", mentioneaza sursa citata. Tematica discutiilor s-a axat pe "valorificarea potentialului real al cooperarii economice dintre Romania si Statele Unite ale Americii, investitiile americane ca instrument de modernizare economica, independenta energetica si rolul ei ca vector esential al competitivitatii economice a Romaniei, precum si Cadrul de cooperare ca element important al Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP)".

Presedintele Klaus Iohannis a reiterat prioritatea Romaniei de a atrage investitii straine, unul dintre obiectivele principale ale tarii noastre fiind eliminarea constrangerilor care afecteaza libertatea economica si reprezinta impedimente pentru investitori. "In acest sens, Presedintele Romaniei a subliniat necesitatea implementarii unui ghid de bune practici, avand la baza prevederi din legislatia americana privind combaterea actelor de coruptie din societatea economica", se precizeaza in comunicat.

Intrevederea a fost organizata de American-Romanian Business Council, o organizatie non-profit care promoveaza relatiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii si Romania, mentioneaza sursa citata.

Citeste si:
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni
Viorica Dancila: Klaus...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis a respins toate propunerile de ministri! Ce urmeaza