Intalnirea a avut loc in marja participarii sefului statului la reuniunea Global Leaders’ Meeting on Gender Equality and Women’s Empowerment. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cei doi demnitari au salutat evolutia si substanta relatiilor romano-chineze, atat la nivel bilateral, cat si in cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeana-China si pe plan international, relateaza Mediafax.

In plan bilateral, discutiile au vizat, in mod deosebit, aprofundarea cooperarii economice si investitionale intre Romania si Republica Populara Chineza. Principalele sectoare vizate pentru derularea unor proiecte de anvergura sunt energia, infrastructura si turismul. Cu ocazia intrevederii, a fost exprimat interesul Romaniei pentru proiectul Noului Drum al Matasii.

Cei doi inalti oficiali au abordat si aspecte ale cooperarii dintre Romania si Republica Populara Chineza in cadrul ONU. De ambele parti s-a exprimat interesul pentru intensificarea acestei colaborari, se arata in comunicatul Presedintiei.