Delegatia FMI, BM si CE a ajuns la Palatul Victoria pentru convorbiri cu premierul Victor Ponta

O delegatie a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene a ajuns, marti, la Palatul Victoria, pentru a avea convorbiri cu prim-ministrul Victor Ponta, precum si cu alti membri ai Executivului, in baza monitorizarii post-acord pe care Romania.

Reprezentanta FMI, Andrea Schaechter, a sosit la sediul Guvernului in jurul orei 16:00, insotita de rezidentul FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, precum si de reprezentanti ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Anterior, delegatia FMI, BM si CE s-a intalnit si cu presedintele Romaniei, Klaus Johannis, scrie Mediafax.

In conditiile in care "exista serioase rezerve ca Romania indeplineste conditiile necesare pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line", in cadrul intrevederii cu delegatia FMI, presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat ingrijorarea cu privire la vulnerabilitatile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, reprezentantii Fondului Monetar International au prezentat cele mai importante evolutii ale Programului de asistenta cu caracter preventiv, program care a expirat in septembrie 2015, fara o evaluare finala favorabila, ceea ce a ridicat semne de intrebare cu privire la vointa Guvernului de a implementa reformele structurale asumate.

Referitor la bugetul pentru anul 2016, in cadrul discutiilor a fost evidentiata necesitatea ca Romania sa nu se indeparteze semnificativ de o abordare fiscal-bugetara prudenta, pentru a preintampina o serie de riscuri macroeconomice. "In acest sens, pe termen scurt, se impune pastrarea sub control a deficitului bugetar, ca element de responsabilitate si prudenta la nivelul deciziilor de politica economica, astfel incat prognozele economice favorabile sa fie reflectate de o crestere economica sustenabila", se mai arata in comuniat.

Citeste si:
Republica Moldova ar putea lua o pauza in colaborarea cu FMI
Republica Moldova ar putea...

In cadrul discutiilor de la Palatul Cotroceni a fost abordata si tema recuperarii intarzierilor in materie de reforme structurale, in special in privinta eficientei intreprinderilor de stat, o atentie deosebita fiind acordata sectoarelor energiei si transporturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri