Administratiei Prezidentiale, Senatului si Camerei Deputatilor li s-au alocat suplimentar exact sumele cerute, a afirmat Ponta, vineri, in timpul prezentarii rectificarii bugetare, la Palatul Victoria, scrie Mediafax.

Intrebat de jurnalisti despre ce alocari suplimentare este vorba, premierul a precizat ca nu stie, dar i-a cerut ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, prezent in sala, sa anunte cifrele. "Nu stiu cat au cerut. Eu stiu ca i-am spus domnului ministru cat cer atat sa le dea. Cat le-ati dat, domnu' ministru", l-a intrebat Ponta pe Teodorovici.

Potrivit ministrului, Presedintia a primit suplimentar 1,5 milioane lei, Senatul, 3 milioane lei, iar Camera Deputatilor, 190 mii lei. "N-am taiat niciun leu, cat mi s-a cerut... Ca sa nu apara iar discutii cu lupte intre palate si alte lucruri de genul asta. Avem o relatie atat de buna incat ar fi pacat, de ce sa taiem?", a intrebat retoric Ponta.

De asemenea, jurnalistii au dorit sa afle si suma aflata la dispozitia Executivului, in Fondul de rezerva. "Sunt in Fondul de rezerva 900 de milioane de lei din care, de principiu, jumatate sunt pentru Agricultura daca obtine domnul Constantin (Daniel Constantin, ministrul Agriculturii-n.r.) avizul Comisiei Europene, iar ceilalti, Doamne fereste, avem problema cu refugiatii, vine iarna... Daca nu se cheltuie, inseamna ca o sa avem deficitul mult mai mic", a mai spus Ponta.