"Domnule presedinte, vreti anticipate? Noi nu vrem anticipate, pentru ca in Parlament vor ajunge aceleasi partide", i s-a adresat un manifestant lui Iohannis, in Piata Universitatii, scrie Mediafax.

Presedintele a replicat ca nici el nu ar opta in acest moment pentru alegeri legislative inainte de termen. "Eu nu inclin acum foate mult spre anticipate, nu rezolva problema", a spus Iohannis, raspunsul sau fiind urmat de scandari ale manifestantilor. "Vrem dreptate, nu anticipate!", au strigat oamenii.

Solutia anticipatelor a fost sustinuta de PNL si a fost discutata inclusiv la consultarile cu partidele parlamentare, care au avut loc joi si vineri.

"Concluzia mea este ca majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate, sunt dispusi sa discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru", declara vineri Iohannis, la finalul celor doua zile de consultari.