Presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut ca propunerea partidului, Liviu Voinea, respecta criteriile de integritate si de expertiza. Dragnea a mai precizat ca a avut o discutie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat ca daca va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Bancii Nationale. Presedintele Iohannis a spus ca i se pare o propunere rezonabila, potrivit lui Dragnea, dar seful statului a subliniat ca la finalul consultarilor va face propunerea pe care o considera el, informeaza Mediafax.

De asemenea, liderul PSD a spus ca inainte de a face aceasta propunere s-a consultat si cu liderii coalitiei care considera nominalizarea lui Voinea drept "rezonabila". Liviu Voinea (foto jos) este viceguvernator BNR si membru al consiliului de administratie al Bancii Nationale, din 2014. In perioada 2012-2014 a fost mebru al Cabinetului Ponta, ocupand functia de ministru delegat pentru Buget. Anterior, a fost secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice, activitati si responsabilitati in domeniul politicilor fiscale.

Liviu Voinea, propunere premier

Presedintele considera ca cea mai buna propunere este un guvern de tehnocrati

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirma ca presedintele Klaus Iohannis considera ca ”cea mai buna propunere” este un guvern de tehnocrati, cu premier si ministri tehnocrati, Dragnea spunand ca, probabil marti, dupa cea de-a doua runda de negocieri, seful statului va face si o nominalizare.

”Presedintele considera ca fiind cea mai buna propunere un guvern de tehnocrati, cu premier si ministri tehnocrati, dar concluziile le va face dumnealui publice. A spus ca doua runde de consultari cu partidele sunt suficiente si cred ca maine (marti -n.r.) va face si o nominalizare”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis. La consultarile cu seful statului, PSD l-a propus pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea.