Dragnea: In teritoriu am inceput deja sa realizam majoritati cu PPDD

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la Putna, ca PPDD poate primi ministere daca intra la guvernare, insa o decizie va fi luata dupa discutiile cu PPDD si dupa o decizie in Biroul Permanent al PSD, adaugand ca in teritoriu au inceput deja discutiile pentru realizarea majoritatilor cu acest partid.

Liviu Dragnea a declarat ca zilele urmatoare va purta discutii cu reprezentanti ai PPDD si ca exista posibilitatea ca acest partid sa intre la guvernare.

"Daca din discutiile pe care le voi purta cu PPDD zilele urmatoare va reiesi ca si lucru bun sa intre la guvernare, vom discuta in Biroul Permanent National al PSD si vom lua o decizie, informeaza Mediafax. Cert este ca in teritoriu am inceput deja sa incercam sa realizam majoritati cu cei de la PPDD pentru ca, din pacate, netinand cont de vointa cetatenilor din 2012, exprimata in alegerile locale, cand s-a votat cu lista USL, cei de la PNL, pe posturile obtinute pe baza acelei aliante, vor sa schimbe majoritatile politice in conditiile in care atunci cetatenii nu au votat PDL", a spus Liviu Dragnea.

El a aratat ca va fi analizata, joi sau vineri, situatia majoritatilor politice locale si a subliniat ca nu este o situatie care sa sperie PSD, dar ca este o situatie care dezamageste foarte mult. Liviu Dragnea a explicat ca Guvernul are o sustinere solida si stabila in Parlament.

"Majoritatea parlamentara este solida, este stabila, dar incercam, in plan local sa pastram niste majoritati pentru a nu tulbura dezvoltarea comunitatilor respective, iar in plan national sa se constituie o alianta asumata anti-Basescu", a mai declarat liderul PSD. El a mai spus ca daca se va ajunge ca PPDD sa intre la guvernare, atunci este posibil sa aiba si portofolii.

Schimbarea componentei guvernului: "Nu este foarte complicat"

Citeste si:
Robert Negoiță nu mai candidează pe listele PSD
Robert Negoiță nu mai...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Dragnea a mai aratat ca daca se va schimba componenta guvernului si structura politica atunci va fi nevoie de un vot in Parlament pentru noul guvern. "Daca se schimba compozitia guvernului sau structura, Constitutia ne trimite la Parlament", a spus Dragnea.

Intrebat daca va fi complicat sa treaca prin Parlament o noua formula guvernamentala el a aratat ca alianta de guvernare are majoritatea in Parlament pentru un nou vot de investitura al guvernului. "Nu este complicat pentru ca avem majoritatea. Nu este foarte simplu, dar nu este foarte complicat", a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa o intalnire intre liderii PSD si PPDD, intrebat daca aceasta formatiune ar putea avea un portofoliu ministerial, ca nu exclude aceasta varianta, desi nu s-a luat o decizie, el neexcluzand nici posibilitatea ca PPDD sa primeasca functii de secretar de stat. Ponta a facut aceste declaratii dupa o intalnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, presedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu. Ponta a precizat ca discutiile vor continua.

"Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil sa semnam saptamana viitoare. A fost o prima intalnire la nivel de presedinte si secretar general. Am discutat sa colaboram in primul rand la nivel local, la nivel parlamentar si al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale", a precizat Ponta.

Citeste si:
PPDD, absorbit de UNPR
PPDD, absorbit de UNPR

Intrebat daca PPDD va fi cooptat la guvernare, Ponta a precizat ca este posibil acest lucru, dar ca inca nu s-a discutat la nivel de detalii. "Este posibil acest lucru, dar nu am intrat in detalii, asta discuta Liviu Dragnea cu secretarul general al PPDD. Luni trebuie sa prezentam structurilor de conducere ale PSD propunerea finala", a spus Ponta. Intrebat daca PPDD ar putea primi inclusiv un portofoliu de ministru, premierul a spus ca nu exclude nici acest lucru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri