"Vreau sa nu plecati acasa fara convingerea ca eu, Victor Viorel Ponta, cum ii place sa spuna, si sunt mandru, stiu foarte bine si foarte clar ce avem de facut pana pe 16 noiembrie si dupa 16 noiembrie. (...) V-am spus si v-o spun, in 2004, 2009, am luptat cu toate puterile mele ca Basescu sa nu ajunga presedintele Romaniei", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Potrivit premierului, presedintele Romaniei nu va fi si nu trebuie sa fie nici presedintele PSD, PC, UNPR sau PPDD. "Eu cred cu adevarat ca impreuna cu dumneavoastra vom gasi acel presedinte si il vom sprijini. Voi fi in prima linie a acestei batalii. De data aceasta cred ca voi castiga, de data aceasta cred ca vom castiga. Daca veti considera ca eu trebuie sa fiu, binenteles ca voi fi", a spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, un presedinte uneste si nu dezbina, face cinste Romaniei si nu face pe nimeni de rusine, isi iubeste concetatenii si manifesta compasiune. "Eu cred ca un adevarat presedinte este cel care promoveaza dialogul in special cu cei care nu sunt de acord cu el, pentru ca un presedinte este al tuturor romanilor. Vreau sa cred ca un presedinte isi iubeste si isi respecta in primul rand propria familie, si familia oricarui alt cetatean. Cred in aceasta valoare", a mai spus Victor Ponta.

El a mai spus ca Traian Basescu a fost presedinte pentru el insusi si pentru ai sai, si a dat asigurari ca viitorul presedinte "isi va face datoria fata de toti romanii".