In debutul discursului sau, Dacian Ciolos a tinut sa aduca un "tribut" victimelor incendiului de la clubul Colectiv si a spus ca astfel de tragedii nu trebuie sa se mai repete, astfel incat cauzele care au stat la baza acestei tragedii, coruptia, sa fie eliminate, scrie Mediafax.

”Aduc tribut victimelor de la Colectiv si familiilor acestora, gandurile mele raman alaturi de ele. Este datoria morala pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii, iar impreuna trebuie sa inlaturam cauzele acestei tragedii, mai ales coruptia”, a afirmat premierul desemnat, aratand ca oamenii asteapta, mai mult decat oricand, o schimbare a modului in care este administrata tara, iar programul acestui guvern trebuie sa raspunda acestor asteptari.

El a mai spus ca sarcina acestui guvern va fi sa puna bazele schimbarilor structurale viitoare si ca se va baza pe transparenta, responsabilitate si deschidere pentru dialog, iar obiectivul sau a fost aducerea in echipa guvernamentala de specialisti integri.

Dacian Ciolos a mai aratat, in plenul Parlementului, ca Romania trece printr-un ”moment critic” si ”de aici a izvorat mandatul acestui guvern”.