"Ambasada Romaniei la Dakar, care asigura reprezentarea diplomatica si consulara a Romaniei in Mali, a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale competente pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la acest incident si pentru a verifica daca au fost afectati cetateni romani. Pana in acest moment nu exista informatii in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat de presa MAE remis vineri Mediafax.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatica romana a contactat consulul onorific al Romaniei la Bamako, in Mali, in vederea urgentarii obtinerii de informatii. Verificarile sunt in curs, actiunile fiind in plina desfasurare. "Atat Ambasada Romaniei la Dakar, cat si Consulatul Onorific al Romaniei in Mali se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara necesara", mai precizeaza ministerul.

Doi barbati inarmati au luat ostatice vineri dimineata 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind inconjurat de soldati locali, ajutati de trupele ONU, relateaza CNN. Potrivit reprezentantilor hotelului, care este frecventat de cetateni straini, doi barbati inarmati au luat ostatici 140 de clienti si 30 de angajati. Soldatii din Mali, ajutati de trupele ONU, au inconjurat hotelul in care se desfasoara luarea de ostatici, care nu a fost revendicata deocamdata.

Sursa foto: Shutterstock