Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, ca proiectul de buget pe care il elaboreaza Cabinetul sau contine si masurile adoptate de Parlament privind cresterile salariale, dar si masurile economice ale fostului Guvern, desi vor exista "rearanjari" pentru domenii precum investitiile si educatia.

Ciolos a precizat, miercuri, la Senat, ca a trimis catre partide un draft al proiectului de buget, pentru informarea Parlamentului, insa mai multe detalii vor fi facute publice saptamana viitoare. "Am cerut doamnei ministru de Finante sa inceapa discutiile, sa explice ce avem in buget. (...) Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, avem intentia sa il adoptam si atunci il vom supune si consultarii publice", a spus premierul, scrie Mediafax.

Intrebat daca proiectul de buget contine si masurile discutate cu PSD, provenite de la Guvernul Ponta, privind majorarile salariale, Ciolos a confirmat. "Sigur, am spus asta, public, ca avem intentia sa construim bugetul in asa fel incat sa tinem cont de ce a decis Parlamentul deja, atat in ce priveste Codul fiscal, cat si maririle salariale, dar sa facem si anumite rearanjari ale bugetului, atat in interiorul ministerelor, (...) si in acelasi timp sa punem accentul pe cateva prioritati legate de investitii, de educatie, de sanatate", a spus prim-ministrul.

Pe de alta parte, potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD Liviu Dragnea a avut miercuri o intalnire la sediul partidului pentru a discuta cu Marian Neacsu si Viorel Stefan draftul de buget. Potrivit primelor concluzii ale PSD, masurile pe care social-democratii le doreau pastrate au ramas in proiectul de buget al noului Guvern.

Citeste si:
Ciolos vrea ca Guvernul sa pregateasca reintegrarea romanilor din UK
Dacian Ciolos: Guvernul sa...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect de lege: Romanii vor putea munci pana la 70 de ani