Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrati, a anuntat astazi, dupa un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea in cadrul congresului TSD, ca demisioneaza din partid si a respins acuzatiile lansate de presedintele PSD.

Anuntul a fost facut dupa un schimb foarte dur de acuzatii intre Mihai Sturzu si presedintele PSD, Liviu Dragnea. "Suspendati-va, conform noului statut al PSD, din functia de presedinte, convocati un congres al PSD fara liste si corect, asa cum dumneavoastra vi l-ati dorit si haideti, ca deja este prea tarziu, sa ne pregatim corect pentru anul 2016", a spus Mihai Sturzu (foto) in fata delegatilor prezenti la Congresul TSD, potrivit Mediafax.

El a propus ca orice membru PSD sa fie suspendat din partid, in momentul in care este trimis in judecata pentru orice fapta de natura penala savarsita cu intentie. "Orice membru al partidului sa fie suspendat in faza in care este trimis in judecata pentru orice fapta penala, sa nu ne mai fofilam", a spus Sturzu, referitor la faptul ca Dragnea a sustinut mereu ca noile prevederi ale Codului de etica al PSD nu i se aplica, pentru ca dosarul sau privind fraudarea referendumului din 2012 nu se incadreaza la fapte de coruptie.

"Nici nu stiu cum sa va intreb, ca mi-e rusine ...dar pe site-ul Inaltei Curti, la sectiunea coruptie, scrie Liviu Dragnea", i-a mai spus Mihai Sturzu. In replica, Dragnea a venit cu "dezvaluiri" despre propunerea pe care i-ar fi facut-o "domnul aviator Sturzu", imediat dupa tragedia de la Colectiv. Presedintele PSD a spus ca, la acel moment, "domnul aviator Sturzu" i-a propus ceva cu care nu doar ca nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: sa foloseasca acea emotie generata de tragedie, sa vina la sediul PSD cu un grup de tineri, sa insceneze un conflict cu Dragnea din care sa se nasca o noua miscare politica, dupa care aceasta sa faca o alianta cu PSD.

"Nu este admisibil sa folosesti o tragedie in care au murit 60 de tineri pentru asa ceva (...) Daca reforma in PSD trebuie sa inceapa, cu ceva cu asa ceva trebuie sa inceapa", a declarat Dragnea. "Sunt decat cativa care n-au inteles ca PSD-ul a intrat in alta etapa", a adaugat liviu Dragnea. Ulterior, Mihai Sturzu a respins aceste acuzatii.

Citeste si:
Congresul PSD: discursuri despre comunism in prezenta lui Iliescu
Asa a fost la Congresul PSD:...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Scandal in plenul Camerei din cauza propunerii PSD