"Sustin pe deplin acest proiect. Sigur, nu am avut ocazia sa fiu implicat in acest proiect, in calitate de prim-ministru, dar am fost implicat in calitate de cetatean", a declarat premierul Dacian Ciolos, la Palatul Parlamentului, scrie Mediafax.

Dacian Ciolos a afirmat ca impreuna cu Guvernul va incerca sa se asigure ca aceasta lege se va aplica imediat ce va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis. In opinia sa, adopatarea legii este o decizie foarte buna, in conditiile in care Romania era printre ultimele tari din UE care nu aplica astfel de prevederi.

"Cred ca este un lucru foarte bun. Eram una dintre ultimele tari din UE care nu aplica aceasta lege care inseamna, in primul rand, respect pentru cetateni, fara ca sa afecteze alegerea personala a unui cetatean. Atunci cand vorbim despre spatii publice trebuie sa ne gandim la interesul public in primul rand", a spus Ciolos.

Legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise a fost adoptata, marti, de plenul Camerei Deputatilor, cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "impotriva" si 26 de abtineri, urmand sa fie transmisa presedintelui spre promulgare.