Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea este audiat ca martor in acest dosar.
Inainte de a se prezenta la DNA, Liviu Dragnea a comentat, la Biroul Permanent National al PSD, situatia lui Mircea Govor. Intrebat de jurnalisti cum comenteaza retinerea presedintelui PSD Satu Mare, Liviu Dragnea a spus ca "nu vrea sa comenteze". "Vreau sa spun decat ca imi pare foarte rau de ceea ce se intampla cu Mircea Govor", afirma Dragnea.

Presedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a fost retinut de DNA pentru sanjat si interventii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el in functii de conducere sau de executie la Administratia Judeteana a Finantelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinta sa din Satu Mare si dus la Directia Nationala Anticoruptie Bucuresti cu mandat, iar dupa mai multe ore de audieri a fost retinut.

Procurorii DNA cer, joi, Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Govor, judecarea dosarului incepand vineri la ora 14.00, instanta suprema urmand sa decida daca Govor va fi arestat preventiv sau va fi primi arest la domiciliu ori control judiciar.

Vicepresedintele Consiliului Judetean este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (doua infractiuni), santaj in forma agravata (patru infractiuni).

Citeste si:

De altfel, nu este pentru prima oara cand liderul PSD Satu Mare, membru al Comitetului Executiv al formatiunii, este in atentia procurorilor DNA, el fiind implicat intr-un scandal legat de alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

Astfel, pe 13 noiembrie 2014, 20 de membri PSD Satu Mare au fost chemati la audieri la DNA Oradea in doarul deschis pe numele lui Mircea Govor, dupa ce gandul.info a prezentat o inregistrare in care acesta tipa la colegii sai de partid si-i ameninta pe directorii de scoli, pe sefii de deconcentrate, dar si pe preotii din judet, suparat ca Victor Ponta, candidatul PSD la presedintie, nu a castigat alegerile in judet, la primul tur al scrutinului.

Cei 20 de membri PSD au fost dusi la audieri in dosarul in care Mircea Govor este investigat pentru infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

In mai 2015, cand Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru dosarul Frauda la Referendum, in prima instanta, Mircea Govor a vrut sa isi dea demisia din functiile detinute in partid, in semn de "solidaritate". Demisia sa nu a fost acceptata de presedintele de atunci al PSD, Victor Ponta.

Sursa foto: Mediafax