Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a declarat, vineri, capabilitatea tehnica a scutului antiracheta de la baza Deveselu, subliniind componenta defensiva a acestuia si precizand ca este un moment important pentru Romania, pentru parteneriatul strategic cu SUA si pentru NATO.

Lazar Comanescu a declarat, in cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnica a facilitatii antiracheta de la baza Deveselu, ca finalizarea scutului a presupus un efort institutional complex, scrie Mediafax.

Din perspectiva Romaniei, participarea la sistemul antiracheta reprezinta un angajament strategic, sustinut de intreaga clasa politica si de opinia publica, a spus Comanescu, subliniind ca este un moment de maxima importanta pentru Romania, SUA si NATO.

Ministrul Afacerilor Externe a adaugat ca scutul de la Deveselul este o dovada de consolidare a parteneriatului strategic Romania-SUA, "parteneriat pe care il vrem extins si in alte domenii, mai ales cel economic".

Comanescu a reafirmat "caracterul exclusiv defensiv al scutului antiracheta", precizand ca acesta nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse si va fi utilizat doar in scopuri defensive, in fata amenintarilor din afara continentului.

Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, gazduieste vineri, la sediul MAE, ceremonia de declarare a capabilitatii tehnice a facilitatii antiracheta Aegis Ashore din cadrul Bazei militare de la Deveselu. La eveniment participa ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm; directorul Agentiei, pentru Apararea Antiracheta a SUA, viceamiralul James D. Syring; asistentul Secretarului General al NATO, Patrick Auroy.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri