Lazar Comanescu a declarat, in cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnica a facilitatii antiracheta de la baza Deveselu, ca finalizarea scutului a presupus un efort institutional complex, scrie Mediafax.

Din perspectiva Romaniei, participarea la sistemul antiracheta reprezinta un angajament strategic, sustinut de intreaga clasa politica si de opinia publica, a spus Comanescu, subliniind ca este un moment de maxima importanta pentru Romania, SUA si NATO.

Ministrul Afacerilor Externe a adaugat ca scutul de la Deveselul este o dovada de consolidare a parteneriatului strategic Romania-SUA, "parteneriat pe care il vrem extins si in alte domenii, mai ales cel economic".

Citeste si:

Comanescu a reafirmat "caracterul exclusiv defensiv al scutului antiracheta", precizand ca acesta nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse si va fi utilizat doar in scopuri defensive, in fata amenintarilor din afara continentului.

Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, gazduieste vineri, la sediul MAE, ceremonia de declarare a capabilitatii tehnice a facilitatii antiracheta Aegis Ashore din cadrul Bazei militare de la Deveselu. La eveniment participa ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm; directorul Agentiei, pentru Apararea Antiracheta a SUA, viceamiralul James D. Syring; asistentul Secretarului General al NATO, Patrick Auroy.

Sursa foto: Mediafax Foto