Sedinta CSM impunea prezenta sefului statului, cel putin pentru a marca importanta evenimentului si pentru a legitima viitoarea conducere a Consiliului, insa presedintele Klaus Iohannis a uitat de obligatiile ce ii revin, scrie intr-un comunicat de presa al Miscarii Populare, citat de Mediafax.

"Romania are un presedinte surd si mut, dar si absent de la carma tarii. Fiind in vacanta prelungita in America, departe de tara, presedintele Iohannis a uitat de obligatiile si indatoririle generate de votul romanilor din noiembrie 2014. (...) Importanta evenimentului (sedinta CSM-n.r) impunea prezenta presedintelui tarii la conducerea sedintei, cel putin pentru a marca evenimentul si legitima de la cel mai inalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Sa nu fie contestata de unii sau de altii", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, presedintele Klaus Iohannis a delegat aceasta obligatie unui consilier prezidential, asa cum, la sedintele Consiliului European de la Bruxelles, presedintele "nu s-a deranjat sa mearga" si l-a delegat pe premierul Dacian Ciolos.

De asemenea, reprezentantii MP mai acuza lipsa de reactie a presedintelui in ceea ce priveste criza politica din Republica Moldova, "o tara in deruta, fara guvern de multe saptamani, cu posibilitatea declansarii alegerilor anticipate care ar aduce la guvernare partidele pro ruse", dar si fata de criza migrantilor din Uniunea Europeana care ar fi atins o noua faza. "In loc de prezenta la carma tarii, domnul Iohannis trimite populatiei, prin facebook, din indepartata America, salutari cordiale si multe succese. Nu credem ca pentru asa ceva l-au votat romanii", mai precizeaza sursa mentionata.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va alege, in sedinta de miercuri, noua conducere a institutiei, pentru functia de presedinte candidand judecatorul Mircea Aron, iar pentru vicepresedinte, procurorul Luminita Palade.
Presedintia este reprezentata la sedinta de consilierul prezidential pe probleme de reforma institutionala si constitutionala, Simina Tanasescu.

Citeste si:
Firea si falimentul RADET: ce il roaga pe presedinte
Firea si falimentul RADET: ce...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Legea carsharing-ului a fost promulgata: Ce trebuie sa stie soferii