Cel mai scump cadou primit de Iohannis in 2015 este o carpeta persana tesuta, in culori bej, rosu si negru, cu dimensiune 168 x0,63 cm, evaluata la 892 de lei, potrivit listei cu "bunuri primite gratuit in timpul activitatilor de protocol", publicata de Administratia Prezidentiala, scrie Mediafax.

Presedintele a mai primit patru icoane, in valoare de peste 1.000 de lei, cea mai scumpa fiind evaluata la aproape 800 de lei – icoana "Domnul Isus Hristos", pictata manual, cu dimensiunea 42x30 cm.

De asemenea, in lista mai sunt patru tablouri, evaluate la 155 de euro in total, cel mai scump fiind tabloul "Scrisoare – Mihail Kogalnicenu" – fotografie pergament cu sigiliu, evaluat la 80 de euro.

Printre cadouri se afla si trei gravuri, estimate la 350 de euro, cu "Piata din Monte Cavalo" – scena din 1830, un peisaj din Varsovia si o imagine cu o biserica, cu rama din lemn. Iohannis a primit corespondenta diplomatica dintre Mihai Eminescu si Theodor Rosetti din 1873, cu coperta din piele (50 euro), fotografia cu autograf a

Citeste si:

Printului Charles de Wales (50 euro), Constitutia Republicii Polone din 1791 (150 euro), o carte postala transmisa de Ion Luca Caragiale catre dr. Paul Zarifopol, Berlin 1909 (40 euro).

In 2015, Iohannis a mai primit in urma activitatilor de protocol patru platouri, un set de doua vase de sticla, un vas ceramic, un bol cu picior argintat, obiecte de artizanat, un ou de lemn pictat, o fata de masa brodata.

De asemenea, presedintele a primit cadou o caseta din portelan alb, gravata cu imaginea Parlamentului german, o statueta din portelan, obiecte decorative din sticla, o copie din bronz a unui monument din Zagreb, o fresca Matrix – o caprioara ingenunchiata de un leu grifon, un cap de cerb din lemn lucrat manual, o sculptura artizanala din lemn, un bust din lemn al lui Vlad Tepes, o rola pergament cu insemne chinezesti.

Administratia Prezidentiala nu precizeaza de la cine a primit Iohannis cadourile sau in ce ocazii au fost oferite. Toate cadourile primite de presedinte in 2015 au ramas in patrimoniul Administratiei Prezidentiale.