"Am finalizat planurile de actiuni sectoriale, cu prioritatile pe fiecare minister, ceea ce ati trimis in urma intalnirilor, discutiilor pe care le-am avut inclusiv sedintele informale de Guvern de sambata, de la instalarea Guvernului si pana acum. Am reusit sa sintetizam aceste prioritati sectoriale pe care vi le-ati fixat fiecare dintre dumneavoastra intr-un document pe care asa cum am promis o sa-l trimitem Parlamentului pana cand Parlamentul se intoarce din vacanta si o sa va rog sa va faceti timp sa mergeti in comisiile de specialitate sa prezentati aceste prioritati pe care vi le-ati stabilit si sa le discutati cu parlamentarii", le-a spus Dacian Ciolos ministrilor miercuri, la inceputul sedintei Executivului , conform Mediafax.

El le-a cerut membrilor Cabinetului sau sa se "concentreze" pe implementarea planului de masuri sectoriale in institutiile pe care le conduc pentru ca "timpul este scurt" si le-a transmis acestora ca trebuie sa faca diferentierea intre prioritatile pe care si le-a stabilit actualul Guvern si lucrurile care trebuie facute pentru administratrea "normala" a ministerelor.

De asemenea, Dacian Ciolos a anuntat ca se va deplasa la toate ministerele pentru discuta in detaliu modul in care conducerile acestora isi propuna sa implementeze masurile convenite.

"Pentru a discuta in detaliu modul cum vati gandit sa implementati aceste masuri o sa va propun sa ne intalnim - cel putin la ministerele care au masuri prevazute in programul de guvernare - in zilele urmatoare, in urmatoarele doua, trei saptamani, o sa ma organizez in asa fel incat sa vin la dumneavoastra la ministere pentru a discuta impreuna cu dumneavoastra si cu conducerea ministerelor modul in care vati propus sa va organizati pentru aplicarea, implementarea, acestor masuri., pentru ca o sa le urmarim impreuna", le-a spus Ciolos ministrilor.

Citeste si:

Premierul a amintit ca a cerut Ministerului de Finante sa faca lunar o evaluare a executiei bugetare si ca o parte a acesteia este legata de masurile prioritare incluse in panul de reforma sectoriala.

Dacian Ciolos a a mai anuntat ca joi va avea intalniri in acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii si Ministerului Energiei.

Guvernul discuta, miercuri, in sedinta, normele metodologice privind legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolventei persoanei fizice, dar si constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizarii.

Sursa foto: Mediafax Foto