PNL ii cere premierului Ordonanta de Urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi

Liberalii ii cer premierului Dacian Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat, luni, copresedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Singura varianta realista pentru a putea face aceasta schimbare este adoptarea unei Ordonante de urgenta. Trebuie sa ii propunem premierului Ciolos sa tina cont de solicitarile societatii civile. Am incredere ca primul-ministru va rezista oricarei presiuni pe care o va face PSD ca aceasta ordonanta sa nu fie data", a declarat Alina Gorghiu , conform Medifax.

Copresedintele PNL a mai amintit ca liberalii au depus un proiect de lege in acest sens, in sesiunea din toamna, insa PSD s-a opus adoptarii acestuia.

Legea privind alegerea administratiei publice locale prevede alegerea primarului intr-un singur tur de scrutin, Parlamentul mentinand prevederile care erau in vigoare inca din 2012, atunci cand s-a renuntat la doua tururi de scrutin. PNL a votat, initial, alaturi de PSD pentru pachetul de legi electorale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri